Trendi

Trendovski ovitki za e-igrače

Avtor
avtor
04.06.2013 11:44
Čas branja: 4 min

Malo je naprav, ki bi tako korenito posegale v poslovni svet, kot to počnejo mobilni telefoni, tablični računalniki in druge e-naprave. In ko kupujemo zdaj nepogrešljive »igrače«, je primerno poskrbeti tudi za ustrezno zaščito teh dragocenih naprav. Etuiji zanje so čedalje bolj popolnih in trendovskih oblik, zato so lahko tudi modni dodatek, ki poskrbi za celostno podobo poslovneža ali poslovne ženske.

Ovitek za popolno zaščito

Čeprav so zdaj na voljo zelo izpopolnjene zaščitne folije za prenosne digitalne naprave in notesnike, se vse več uporabnikov odloča za nakup zaščitne torbice, ohišja, maske ali etuija, da njihove naprave ohranijo svoj prvotni videz in zmogljivost. Pred praskami, udarci in vlago odlično ščitijo zaščitne maske, ki so izdelane iz tanke plastike, gume, neoprena ali silikonskih materialov, na voljo v različnih barvah in oblikah (recimo zaščitne maske podjetja Case-Mate). Ker se tesno prilegajo ohišju telefona, naprava ne zdrsne iz rok, vendar pa maska ne ščiti zaslona. Za popolno zaščito izberite torbice ali etuije, ki so izdelani iz umetnega usnja, plastike, tkanin ali kombinacije naštetih materialov. Imajo lahko še posebno priponko za pas, potezni sistem ali magnetni poklopec. Za ekstremne športnike so na voljo tudi torbice iz neoprena, kakršne ponujajo v ameriškem podjetju Griffin, da lahko telefone brezskrbno uporabljajo med različnimi športnimi aktivnostmi.

calypso_ovitki1_xx

Ekstravaganca

Ljubitelji prestižnih modnih znamk in priznanih oblikovalcev se bodo morda raje odločili za etuije modnih hiš Chanel, Gucci, Saint Laurent, Louis Vuitton, Marc Jacobs oziroma Michael Kors. Za tiste, ki bi resnično želeli nekaj več, je na voljo etui GnG Golden Delicious za iPhone, ki ga nemško podjetje oglašuje kar s citatom Oscarja Wilda: »Imam zelo preprost okus. Vedno sem zadovoljen z najboljšim!« Ekstravaganten ovitek je znotraj okrašen s 140 grami 18-karatnega zlata in približno 200 diamanti. Površina pa se ponaša z razkošnim sijajem dodatnih 400 diamantov v logotipu GnG. Cenovno dostopni, a luksuzni so ovitki za telefone, tablične računalnike in prenosnike znamke Furla. Enako velja za izdelke uspešnega slovenskega podjetja CalypsoCrystal, ki ponuja linijo elegantnih ročno izdelanih modnih ovitkov za vse pametne mobilne telefone in tablične računalnike. Za vse, ki želite unikatno usnjeno zaščito, lahko poskrbijo čevljari in usnjarji, ki vam izdelajo trpežen etui po meri.

calypso_ovitki2_xx

Stavka steklarjev za navdih

CalypsoCrystal izdeluje luksuzne dodatke iz srebra, titana in usnja, ki se povsem prilegajo mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom, saj so vsi kosi lasersko rezani in ročno sestavljeni. Odlikujejo jih srebrni dodatki na robu, ki dajo izdelkom poseben lesk. Kot je povedal Aleš Ruter, vodja trženja pri CalypsoCrystalu, se je zgodba njihovega podjetja začela v času stavke delavcev Steklarne Rogaška, še pred letom 2010. Takrat se jim je porodila zamisel, da bi kristalu dali povsem novo vlogo in ga ponudili na novem, še neodkritem trgu. »Povezali smo tehnologijo in kakovostni kristal, ki ga znamo v Sloveniji res dobro oblikovati. In tako je nastal CrystalDock, luksuzni polnilnik ter držalo za iPhone in iPod.«

calypso_ovitki3_xx

calypso_ovitki4_xx

Že leto pozneje so svojo ponudbo razširili z usnjenimi ovitki za iPhone. »Naša ciljna skupina in poslanstvo ostajata ves čas enaka,« pojasnjuje Ruter. »Želimo izdelovati najlepše modne dodatke za mobilne naprave iz najboljših materialov. Naši ovitki združujejo odlično oblikovanje, natančno rokodelstvo, pretkan inženiring in najboljše materiale.« Vsi izdelki so narejeni ročno v Sloveniji, materiale pa skrbno izberejo; usnje je iz Italije, titan, vgrajen za ojačitev ovitkov, pa iz Nemčije in Japonske. Izdelku daje poseben lesk srebrni dodatek na robu, ki je iz pravega srebra čistine 800 tisočink, ročno izdelan in poliran. Ne samo pri izdelovanju ovitkov, temveč tudi pri polnilnikih in podstavkih CalypsoCrystal teži k povezovanju modne industrije in mobilne telefonije.

apple_iphone1_xx

Podjetje je že sodelovalo z znanimi oblikovalci; lani so imeli odmevno serijo ročno izdelanih ovitkov, ki so jo ustvarili v sodelovanju s slovensko modno oblikovalko Laro Bohinc. »Vsako leto načrtujemo sodelovanje z enim svetovno priznanim oblikovalcem, s katerim skupaj izdelamo posebno linijo,« Ruter razlaga vizijo podjetja. Trenutno se pripravljajo na sodelovanje z zanimivim ameriškim oblikovalcem, a imena še ne morejo izdati.

Nova kolekcija v več kot 50 državah

V podjetju se zavedajo, da so njihovi izdelki tudi modni dodatki, zato je veliko pozornosti namenjene videzu izdelka, obliki, barvam in kakovosti usnja. »Letošnja poletna kolekcija se ravna po trenutnih barvnih smernicah svetovnih modnih prestolnic. Zato smo vključili bolj ekstravagantne in modne barve -zeleno, kovinsko zlato in barvo fuksije. Poigrali smo se tudi z različnimi obdelavami usnja, tako imajo različni dizajni tudi različne otipe,« dodaja Ruter.

Eleganten zlat usnjeni ovitek za pametni telefon iz nove kolekcije bo stal 100 evrov, za ličen ovitek za tablični računalnik v standardnih barvah pa boste odšteli 150 evrov.

furla_ipad1_xx

furla_papermoon_xx

CalypsoCrystal na spletu

Podjetje se je že ob ustanovitvi odločilo za spletno prodajo in kupcem zagotavlja dostavo izdelka na dom najpozneje v dveh dneh. Povpraševanje po njihovih izdelkih iz dneva v dan raste, dostavili so jih že v več kot 50 držav po vsem svetu. »Zaradi optimizirane proizvodnje in sistema obdelave naročil ter sodobnih logističnih storitev UPS in DHL lahko izdelke spravimo v New York v manj kot 24 urah,« pojasnjuje sogovornik.

Med najbolje prodajanimi so njihovi modni dodatki za Applove naprave, še zlasti v ZDA in Rusiji, kjer se mladi bogataši radi pohvalijo s prestižnimi dodatki. Pred kratkim so prek distributerja prodrli na trg Združenih arabskih emiratov in zdaj svoje izdelke prodajajo tudi na dubajskem letališču v brezcarinskih trgovinah.

michael_kors_xx

CalypsoCrystal & Karim Rashid

Za novo, omejeno kolekcijo je CalypsoCrystal združil moči s Karimom Rashidom, enim vodilnih oblikovalcev svoje generacije, katerega izdelki so tudi del stalnih zbirk v pomembnejših galerijah po svetu. Oblikovalec, ki je dobil že več kot 300 nagrad in sodeloval s podjetji v več kot 35 državah, je znan po združevanju unikatnih idej, drznih konceptov in danih materialov v estetski izdelek. Za CalypsoCrystal je oblikoval dodatno opremo za iPhone in Galaxy telefone. Vseh šest novih luksuznih ovitkov odlikujejo tridimenzionalni vzorci, ročno izdelani iz materialov, kot so srebro, titan in italijansko usnje. Ovitki so v treh različnih barvah, posamezni izdelek stane 149 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Namesto da bi vzel lizing za avtomobil, sem raje vložil v zeleno obveznico

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Sijajno leto za Bitenca in druge zasebnike v zdravstvu
Finance
POSLOVNI REZULTATI
Andreja Rednak Sijajno leto za Bitenca in druge zasebnike v zdravstvu

Kirurgija Bitenc je lani prihodke povečala za tretjino, na 10 milijonov evrov, dobiček pa za 41 odstotkov. Kako pa drugi?

FINANCE
Manager
David Pivk, tržnik: O napetosti med blagovno znamko in pospeševanjem prodaje
Manager
Intervju
ManagerGorazd Suhadolnik David Pivk, tržnik: O napetosti med blagovno znamko in pospeševanjem prodaje

Kako poskrbeti, da bo trženje ustvarjalo vrednost in rast podjetja? David Pivk, tržnik z dolgoletnimi izkušnjami v globalnih podjetjih, ima odgovore.

FINANCE
Manager
Faze razvoja zagonskega podjetja: RAZVOJ
Manager
Žan Menart
ManagerŽan Menart Faze razvoja zagonskega podjetja: RAZVOJ

Dejstvo je, da se s prihodom zunanjega kapitala konča »romantična«, garažna faza startupa.

FINANCE
Manager
Drugačni obrazi startupov
Manager
Jure Mikuž
ManagerJure Mikuž Drugačni obrazi startupov

Vse pogosteje se omenjajo obrambne tehnologije kot panoga, kamor naj bi se začela stekati večja količina finančnih sredstev tudi v Evropi.

FINANCE
Manager
Pet držav, kjer bi odprl naslednje podjetje
Manager
Aljoša Domijan
ManagerAljoša Domijan Pet držav, kjer bi odprl naslednje podjetje

Zadnji dve leti dobim le še prijazne odgovore, da bodo kot nomadi namesto v Sloveniji raje začeli na Hrvaškem ali kje drugje.

FINANCE
Avto
Čehinja blesti, a ne more uiti senci nemške roke
Avto
AVTOPORTRET
AvtoMiloš Milač Čehinja blesti, a ne more uiti senci nemške roke

Kodiaq druge generacije je velik, zelo uporaben in tudi cenovno razumen velik SUV.