Trendi

Rdeče pike, bela srajca, črni Shakespeare

Za vse, ki vas zanimajo (poslovna) moda, modna in kulturna dogajanja pri nas in v tujini, ki bi radi izboljšali svoj življenjski slog.
Avtor
avtor
07.04.2014 09:23
Čas branja: 1 min

Drage bralke, bralci.

Že od leta 2005 slovenski industrijski oblikovalci in oblikovalski studii, ki za naša podjetja oblikujejo nadstandardne izdelke, prejemajo vplivne nemške nagrade Red Dot (rdeča pika) za produktno oblikovanje. Preverite, katera naša podjetja so si rdeče pike prislužila letos: tukaj.

Ker se bliža šesti ljubljanski teden mode v Kinu Šiška (14. do 16. april), kjer se predstavljajo naši modni upi in že uveljavljeni kreatorji (letos jih bo sicer najmanj doslej, 15), zlasti moški ne spreglejte namigov modne blogerke in stilistke Barbare Žgalin (CDB, Clothing Diplomacy by Barbara), kako izbrati pravo srajco: tukaj.

Pomlad je čas takšne in drugačne prenove, recimo stanovanja. Če se odločate, da bi ga malo spremenili, osvežili, prenovili, potem ne zamudite nasvetov notranje oblikovalke Tine Trtnik, kako to storiti in kaj so letošnji trendi v notranjem dizajnu: tukaj.

Vas zanima, kakšen slog ima izvršni kreativni direktor v Pristopu Aljoša Bagola? Izvolite: tukaj.

TRENDI smo sledilci umetnosti. Radovedni smo, kaj je prvikrat kot režiser v SNG Drama Ljubljana ustvaril Tomaž Pandur. Premiero, ki je bila v soboto, smo zamudili, a kmalu sporočimo, kakšni so odmevi na predstavo Rihard III. + II.: tukaj.

In ta teden na trendi.finance.si: modni blog Barbare Žgalin, napoved tedna mode v Kinu Šiška, rubrika Moj slog z znanimi Slovenci, dizajnerske novosti in še kaj ...

Bi radi prejemali moje pismo? Prijavite se tukaj

Uživajte v branju [trendi.finance.si] in bodite trendi!

Aleš Čakš, urednik portala [trendi.finance.si] in odgovorni urednik revije TRENDI.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
ESG
Zakaj je ESG tako visoko na agendi vodilnih
ESG
Kje smo pri ESG
ESGAna Ivančič Zakaj je ESG tako visoko na agendi vodilnih

Analiza: ESG prinaša večje dohodke, prihranke pri stroških, večji je delež motiviranih zaposlenih in večja je verodostojnost blagovne znamke.

FINANCE
Manager
Balon trga električnih vozil resno pušča
Manager
VZPONI IN PADCI
ManagerTilen Humar Balon trga električnih vozil resno pušča

Prodaja e-avtov se je po večletni rasti prvič znašla v rdečem. Delnice največjih proizvajalcev (še) ne gredo ravno za drobiž, so pa vredne že tudi dve tretjini manj kot še pred nekaj leti. Kako (ne)srečen epilog zgodbe elektrifikacije vozil se trenutno kaže? Čeprav revolucionarna vizija prvega človeka pešajoče Tesle napoveduje drugače, bo za vlagatelje bolj verjetno slabši kot za same uporabnike e-vozil, vrednotenja namreč kažejo, da prostora za nadaljevanje upadanja tečajev še ni zmanjkalo.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Grem v bitko proti debelosti: kupil sem delnico Novo Nordiska
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Grem v bitko proti debelosti: kupil sem delnico Novo Nordiska

Cilj ni kupovati poceni delnice, ampak dobre delnice, tudi ko se zdijo drage.

Vinski turizem
Vinski hotel Sibon je kombinacija preprostosti, elegance in sodobnosti
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Vinski hotel Sibon je kombinacija preprostosti, elegance in sodobnosti

V Sibon wine & spa resortu v Ljutomersko-Ormoških goricah se dan začne drugače - prebudimo se ob ptičjem petju, s pogledom na vinograde, kjer vdihnemo mir in spokojnost, ki ju ponuja nastanitev daleč stran od mestnega vrveža, budilke in stresa.

FINANCE
Podjetnik
NASVET Kako brati bilance
Podjetnik
Vse na enem mestu
PodjetnikŠpela Mikuš NASVET Kako brati bilance

Na kaj morate biti letos posebej pozorni, ko se poglabljate v številke poslovnih partnerjev, konkurence, strank ...

FINANCE
Prevozi
Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev
Prevozi
PrevoziMarko Čopi Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev

Daimler Truck tovornjake znamke Fuso na Portugalskem izdeluje že od leta 1964. V tovarni v Tramagalu so v preteklosti nastajali tudi mitsubishiji L 200 pick-up, L 300 van in pajero.

FINANCE
Okolje & energija
Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi
Okolje & energija
Energetika
Okolje & energijaOkolje in energija Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi 1

Še bolj bomo spodbujali obnovljive vire energije in učinkovito rabo energije, črpali bomo EU denar za prestrukturiranje premogovnih regij, občine bodo energetsko prenavljale javne stavbe

FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?
OGLAS
Finance
Finance PR Kako brez stresa do sončne elektrarne? (OGLAS)

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z električno energijo šele razmišljate? V vsakem primeru potrebujete pri nadaljnjih korakih za postavitev sončne elektrarne ob sebi več kot le izvajalca del. Pravi partner bo namreč poskrbel, da bo vse izvedeno kvalitetno in hitro, vi pa boste ob tem povsem brez skrbi.