Trendi

Ricky Martin bo pel na dunajskem Life Ballu

Na letošnjem dunajskem Life Ballu, eni največjih dobrodelnih prireditev na svetu za boj proti aidsu, bo 31. maja med največjimi nastopajočimi zvezdniki pevec Ricky Martin.
Avtor
avtor
17.04.2014 09:22
Čas branja: 1 min

Foto-3.1397719456.jpg.o.600px.jpg

Rdeča nit ekstravagantnega spektakla bo Vrt naslade, modno revijo pred mestno hišo pa bo organizirala Franca Sozzani, urednica italijanske revije Vogue.

Ekstravaganca, glamur in dobrodelnost zaznamujejo svetovno znano prireditev Life Ball, ki vsako leto zvabi številne mednarodne zvezde in politike. Organizator dobrodelnega spektakla Gery Keszler je napovedal, da bo letošnji 22. Life Ball v znamenju vrta naslade. Navdih je dobil v najznamenitejšem umetniškem delu slikarja Hieronimusa Boscha. Naslada lahko uniči ali spodbuja, ljudi ovira ali jih spodbudi iti prek svojih meja, pravi Keszler.

Foto-1.1397719349.jpg.o.600px.jpg

100 plesnih parov

Prireditev pred mestno hišo bo odprlo 100 debitantskih plesnih parov, en bo homoseksualni par. Modna revija bo potekala v domeni urednice italijanske modne revije Vogue France Sozzani. Letos bo osvetlila moško modo oblikovalcev. Na odprtju bo goste nagovoril nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, ki je ustanovitelj fundacije Clinton Health Access.

Ples v maskah v mestni hiši

Dveurna slovesnost na trgu Rathausplatz pred dunajsko mestno hišo je za obiskovalce brezplačna in vsako leto premami več kot 40 tisoč obiskovalcev in vsaj 500 novinarjev z vsega sveta. TRENDI smo bili tam že dvakrat. Skoraj štiri tisoč izžrebanih imetnikov vstopnic se bo po otvoritvenem spektaklu zabavalo še v notranjosti mestne hiše. Obiskovalci, ki bodo na zabavo prišli v maski, bodo za vstopnico v mestni hiši odšteli 90 evrov, drugi pa 160 evrov.

Foto-2-Life-Ball-2013.1397719390.jpg.o.600px.jpg

Več zvezdnikov in politikov se bo na predvečer Life Balla udeležilo tudi dobrodelnega gala koncerta v Burgtheatru z naslovom Red Ribbon Celebration Concert, kjer bo med drugim nastopila operna diva Anna Netrebko. »Razočarana gospodinja« Marcia Cross, Andrea Jonasson, Elisabeth Orth, Ben Becker in Cornelius Obonya bodo prebirali odlomke literarnih del na teme solidarnost, humanost in družbena toleranca. Organizatorji zbrana sredstva - lani jih je bilo za 2,4 milijona evrov - vsako leto namenijo domačim in tujim projektom za boj proti aidsu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Okolje & energija
Stroški energetske krize: koliko davkoplačevalce stane regulirana cena električne energije
Okolje & energija
Energetika
Okolje & energijaNataša Koražija Stroški energetske krize: koliko davkoplačevalce stane regulirana cena električne energije

Po podatkih MOPE so dobavitelji električne energije v letu 2023 prejeli 240 milijonov evrov subvencij, sveženj pomoči gospodarstvu pa je dosegel 395 milijonov evrov.

FINANCE
V EKWB po očitkih iz ZDA potrdili likvidnostne težave
Finance
ZAMUDE S PLAČILI
Teja Grapulin V EKWB po očitkih iz ZDA potrdili likvidnostne težave

Podjetje iz Komende ima po poslovni bazi Dun & Bradstreet slabo bonitetno oceno, a pravijo, da položaj razrešujejo.

FINANCE
PMM
Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto
PRO
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostFinance prPRO Občina Logatec z družbo T-2 v nadgradnjo platforme Logatec Supermesto (PRO)

Platforma bo po besedah župana Berta Menarda služila kot centralno mesto za dostop do informacij in občinskih storitev za zaposlene na občini, občane ter obiskovalce. V prihodnosti nameravajo namreč vanjo dodati še več storitev, ki bodo olajšale komunikacijo z občino in uporabo občinskih storitev prek mobilnih ali spletnih aplikacij.

FINANCE
Kdaj Apple Pay dobijo komitenti Nove KBM in SKB
Finance
NAPOVED
Petra Sovdat Kdaj Apple Pay dobijo komitenti Nove KBM in SKB

Če bi Nova KBM in SKB že bili združeni konec minulega leta, bi bili po bilančni vsoti druga največja banka, po posojilih pa prva: kje so z združitvijo? "Novih prevzemov v Sloveniji ne načrtujemo," pravi prvi nadzornik Nove KBM Imre Bartalan.

FINANCE
Kako se sladoledni prvak ščiti pred kibernetskimi napadi?
PRO
Finance
Redakcija Tovarna leta Kako se sladoledni prvak ščiti pred kibernetskimi napadi? (PRO)

Na konferenci Pametna industrija bomo med drugim izvedeli, kako Incom Leone zmanjšuje možnost kibernetskega napada.

FINANCE
Smrt totalitarizmu, svoboda posamezniku!
Finance
MATEJ AVBELJ
Matej Avbelj Smrt totalitarizmu, svoboda posamezniku! 9

V etičnem smislu smo, kot narod, razvalina, v političnem, kulturnem, medijskem in izobraževalnem pa karikatura vsesplošnega sistema negativne selekcije. Zakaj, namesto da bi sodelovali, se borimo proti fašizmu in fašistom, ki je oznaka za vse nenaše, ter za svobodo, menda naroda, v resnici pa vse bolj povampirjenih interesnih skupin.