Trendi

Zmagovalci ... na tednu mode, 3. del

Z modnimi revijami Letout, Petje Zorec, Akulture, Sofie Nogard in Tanje Zorn se je včeraj sklenil šesti teden mode v Ljubljani. To je bil tudi 'najmočnejši' modni večer v treh dneh. Petja Zorec, Tanja Zorn in Akultura so bili vsak s svojo zgodbo zelo prepričljivi in so poleg Garevskega, Dajane Ljubičić ter Urše in Tomaža Draž moji zmagovalci tedna mode.
Avtor
avtor
17.04.2014 11:54
Čas branja: 2 min

Foto: Jure Makovec

fashion-week-003-jm-www.1397728679.JPG.o.600px.jpg
Mini revolucija - Petja Zorec

Petja Zorec, lanska nagrajenka projekta mladi TRENDI oblikovalec leta revije TRENDI za najboljši styling, z vsako novo kolekcijo razvija nove modne rešitve, narekuje posebne modne trende, je mini modna revolucionarka v naši modni krajini. Čeprav mi njena najbolj feminilna oblačila za moške niso blizu, pa ima v novi kolekciji Okvir toliko raznolikosti v krojih, barvnih kontrastih, izvirnem pletenju, modne drznosti, da je verjetno tista modna oblikovalka, ki je celo presegla pričakovanja marsikoga v modni srenji, ki sicer od nje že tako ali tako veliko pričakuje. Njena bela srajca s poudarjenim kvadratom na hrbtu je modna arhitektura, nekaj njenih hlač z naborki pod pasom je čisti oblikovalski navdih. In še nekaj, če je na eni strani njen moški krhek in ženstven, je na drugi tudi možat. Bravo, Petja Zorec! To je bila močna, eksplozivna kolekcija.

fashion-week-004-jm-www.1397728731.JPG.o.600px.jpg
Petja Zorec

fashion-week-007-jm-www.1397728984.JPG.o.600px.jpg
Ženski in moški seksapil - Tanja Zorn

Največje presenečenje zadnjega večera, vsaj zame, je bila Tanja Zorn. Doslej njeni modi nisem posvetil veliko pozornosti, odslej jo bom. Njena ženska in moški sta namreč to, k čemur v modi tudi stremi - ženska je seksi in res ženstvena, moški je možat. Od prvega do zadnjega kosa kolekcije Harmony smo gledali dobro izdelana oblačila, zelo nosljiva za več priložnosti, seksapilne silhuete, še bolj kot njena šik ženska me je navdušil moški Tanje Zorn - trendovski, z zanimivimi detajli in mešanjem materialov zlasti na puloverjih in jaknah. Tem kosom se v kolekciji za jesen in zimo 2014/15 težko upreš, tak modni moški, kot ga je ustvarila Tanja Zorn, bi bil tudi sam.

fashion-week-005-jm-www.1397728844.JPG.o.600px.jpg
Akultura

Punk is back - Akultura

Če sem bil zadržan do beline v kolekciji Alenke Globočnik (Akultura) na predzadnjem tednu mode, me je njena črna punk kolekcija včeraj navdihnila. Ustvarila je samozavestno upornico z izrazitim subkulturnim slogom. Njena kolekcija Vrnitev h koreninam je nekonvencionalna, namenjena pogumnim ženskam. V ospredju so voluminozni plašči s kapucami, kjer je presenetljivo manj usnja in več tehnoloških materialov. Opazne so tudi usnjene oprijete hlače, prekinjene z manjšimi zadrgami. Pogrešal sem sicer še kak izrazit kos poleg plašča, a se mi vseeno zdi, da je Alenka Globočnik najbolj doma v črnini, v nekonvencionalnosti in provokaciji. Izgleda, da znamka Akultura še ni rekla zadnje besede.

fashion-week-006-jm-www.1397728939.JPG.o.600px.jpg
Moda ulice - Sofia Nogard

Znamka Sofia Nogard je imela smolo, da se ni predstavila en večer prej, ko smo gledali, z izjemo Draža, precej mlačne kolekcije. Tako pa je s svojo sicer izrazito »street fashion«, kar pomeni, da je kolekcija tudi zelo nosljiva in v barvah (zlata), potiskih, teksturah in mini bomberjih aktualna, ostala v senci Petje Zorec, Tanje Zorn in Akulture. Prednost te kolekcije je, da bodo marsikatere 'modne mrhe' hlastale po trendovskih stylingih. Težava Sofie Nogard je v kakovosti materialov, predvsem pa v tem, da to ni znamka, ki bi narekovala trende, jih prej zgolj samo posnema.

fashion-week-002-jm-www.1397728605.JPG.o.600px.jpg
Letout

Outlet - Letout

Zgodba Nataše Peršuh je spletni outlet s konceptom. Kakšnim? Da se nova oblačila pomešajo s starimi, da se stari kosi nadgradijo z novimi modnimi rešitvami, stylingi. Dober koncept za spletne outlete, malo manj pa prepričljiva zgodba za teden mode. Ni udarna. To, da se staro pomeša z novim, ni trend, je le stvar reciklaže. Pritegnil pa me je preplet materialov v črnih kosih. Ima pa Letout sporočilno noto, da gremo iz trgovin na splet, pa tudi to ni inovacija, mar ne?

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

16.04.2014
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Manager
Nova uredba, še en papirnati tiger
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Nova uredba, še en papirnati tiger

Lobisti so poskrbeli, da se bomo še bolj dušili v odpadni embalaži, le plastiko bo zamenjal papir.

FINANCE
Manager
Kako so zminirali reševanje krize z embalažo in odpadki
Manager
Zakonodaja EU
ManagerGorazd Suhadolnik Kako so zminirali reševanje krize z embalažo in odpadki 1

Zaradi interesov industrije se je izjalovil poskus, da EU z novo uredbo ukroti nenasitno porabo plastične in papirnate embalaže.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Manager
Subvencije, povsod subvencije: kateri ima od njih več – Počivalšek ali Jenull?
Manager
FRANKLOSKOP
ManagerPeter Frankl Subvencije, povsod subvencije: kateri ima od njih več – Počivalšek ali Jenull? 3

Vsak demonstrant na električnem kolesu lahko demonstrativno prekolesari vsaj dvakrat več kot tisti na navadnem.

FINANCE
Topjob
Ali lahko s subvencijo za mlade uveljavljate tudi davčno olajšavo
Topjob
TopjobLana Dakić Ali lahko s subvencijo za mlade uveljavljate tudi davčno olajšavo

Zbrali smo nekaj odgovorov zavoda za zaposlovanje na vprašanja delodajalcev pri subvencioniranem zaposlovanju mladih: kdo je lahko mentor in kakšni so pogoji, kako je z višjo subvencijo v primeru dodatnega pokojninskega zavarovanja.

FINANCE
Manager
Se umetna inteligenca lahko naučiti spoštovati pravo?
Manager
Antara Haldar
ManagerAntara Haldar Se umetna inteligenca lahko naučiti spoštovati pravo?

Ujeti pravo ravnotežje med spodbujanjem inovacij in zmanjšanjem morebitnih velikanskih tveganj, povezanih z novo tehnologijo, ni lahko.

FINANCE
Relax: s preoblikovanjem v delniško družbo do še večjega ugleda
OGLAS
Finance
Finance PR Relax: s preoblikovanjem v delniško družbo do še večjega ugleda (OGLAS)

Izdali so tudi svojo drugo knjigo, ki predstavlja prodajni model, ki sicer temelji na raziskavi prodajalcev v turistični dejavnosti, a ga je mogoče uporabiti tudi za prodajo drugih storitev.