Trendi

Udarni filmi pod milim nebom

V prestolnico, na dvorišče Ljubljanskega gradu, spet prihajajo filmi pod zvezdami.
Avtor
avtor
15.07.2014 10:12
Čas branja: 2 min

Lucy.1405412986.jpg.s.960px.jpg
Lucy

Letošnja izdaja Filma pod zvezdami bo potekala od 24. julija do 16. avgusta. Organizator poletnega kino dogodka je Kinodvor v sodelovanju z mestno občino Ljubljana in javnim zavodom Ljubljanski grad.

Prva bosta na sporedu dva slovenska filma; kot predfilm bo predvajan slovenski animirani film Boles režiserke Špele Čadež, za njim pa še celovečerec Razredni sovražnik , prvenec Roka Bička, in eden najboljših filmov po osamosvojitvi Slovenije. V naslednjih tednih bo tudi šest filmskih predpremier pod zvezdami in tudi letos bo dogajanje zaključila tradicionalna Vikendova predpremiera, s filmom Lucy francoskega režiserja Luca Bessona (Velika modrina, Peti element), ki je Scarlett Johansson dodal v njegov niz nepozabnih pogumnih žensk in velikih junakinj akcijskega filma.

Razredni-sovraznik.1405413059.jpg.s.600px.jpg
Razredni sovražnik

Sveža bera filmskih uspešnic 2014

Da se predpremier po tihem vsi najbolj veselijo, potrjuje tudi Aliki Kalagasidu, ki skrbi za odnose z javnostmi v Kinodvoru. »Do 16. avgusta se bo zvrstilo šest predpremier. Že 30. julija se bomo predpremierno podali v Fantovska leta (Boyhood), na berlinskem mednarodnem filmskem festivalu nagrajeni zadnji film Richarda Linklaterja. Ameriški režiser je kar 12 let snemal portret odraščajočega fanta in njegove družine,« izpostavi Kalagasidu.

Dva-obraza-januarja.1405411408.jpg.o.600px.jpg
Dva obraza januarja

Nekaj dni pozneje bo na vrsti druga predpremiera, napet triler Dva obraza januarja (Two Faces of January) iransko-britanskega režiserja Hoseina Aminija, posnet po romanu Patricie Highsmith. »Sledil bo zadnji film britanskega avtorja Kena Loacha Jimmyjev dom (Jimmy's Hall) in na grajskem dvorišču bomo tudi letos predpremierno gledali novi film plodovitega ameriškega režiserskega veterana Woodyja Allena. Njegova Čarovnija v mesečini (Magic in the Moonlight) bo na vrsti v petek, 8. Avgusta. Sledi še sveža umetnina bratov Dardenne Dva dneva, ena noč (Deux jours, une nuit), v kateri kot glavna igralka blesti oskarjevka in obraz Diorja Marion Cotillard.

Tudi za zamudnike in obletnica Šunda

Sund.1405413128.jpg.o.600px.jpg
Šund

Kinodvor ni pozabili niti na zamudnike in tiste, ki bi si želeli vnovič ogledati najlepše filmske dragulje zadnje sezone. »Pod zvezde smo umestili tudi filme, ki so jih v Kinodvoru naši gledalci v pretekli sezoni najraje gledali,« pojasni Kalagasidu, »ali pa so jih morebiti zamudili na rednem kinematografskem sporedu. Ob Letu kina pa še posebej izpostavljam kultni film Šund, ki bo na sporedu, 25. julija, ob 20-letnici premiere in prejema canske zlate palme.« Filmi bodo na sporedu vsak večer ob 21:30 in predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

Vstopnice, ki bodo štiri in pol evra, za predpremiere pa pet in pol evra, lahko med drugim kupite na blagajni Kinodvora, v Info centru na Ljubljanskem gradu, pri spodnji postaji tirne vzpenjače, na Petrolovih bencinskih servisih, v Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji.

Magic-in-the-Moonlight-high-res.1405412871.jpg.o.600px.jpg

In če bo dež?

Organizatorji dodajajo, da bo v primeru dežja projekcija prekinjena oziroma bo odpadla, kupljeno vstopnico pa boste lahko zamenjali za katerokoli drugo projekcijo Filma pod zvezdami ali za vstopnico nadomestne projekcije odpovedanega filma v Kinodvoru. Odpovedan film si lahko ogledate naslednji dan v Kinodvoru, predpremiere bodo imele v tem primeru kar dve projekciji, ob 19:00 in 21:30.

Več o filmih pod zvezdami preberite na [www.kinodvor.org]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Namesto da bi vzel lizing za avtomobil, sem raje vložil v zeleno obveznico

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
Ali bo vlada znižala najvišje pokojnine?
Finance
POKOJNINSKA REFORMA
Tanja Smrekar Ali bo vlada znižala najvišje pokojnine? 2

Kje so nevarnosti, da bi bile pokojnine za tiste, ki plačujejo največ, lahko še bolj omejene oziroma nižje kot po zdajšnjem sistemu?

FINANCE
Okolje & energija
TEŠ bo čez praznike stal: ne zaradi nege, temveč zaradi izgube
Okolje & energija
ENERGETIKA
Okolje & energijaPetra Sovdat TEŠ bo čez praznike stal: ne zaradi nege, temveč zaradi izgube 1

Lastna proizvodna cena elektrike iz šoštanjske termoelektrarne je po neuradnih podatkih trenutno približno dvakratnik tržne.

FINANCE
Prepoved vs. omejitev. Katera taktika bo zmagala?
Finance
Špela Mikuš Prepoved vs. omejitev. Katera taktika bo zmagala? 2

Na koncu gre pri obeh taktikah omejevanja tehnoloških velikanov za svoj lastni interes, za interes "lokalnih" podjetij.

Vinski turizem
Vinski hotel Sibon je kombinacija preprostosti, elegance in sodobnosti
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Vinski hotel Sibon je kombinacija preprostosti, elegance in sodobnosti

V Sibon wine & spa resortu v Ljutomersko-Ormoških goricah se dan začne drugače - prebudimo se ob ptičjem petju, s pogledom na vinograde, kjer vdihnemo mir in spokojnost, ki ju ponuja nastanitev daleč stran od mestnega vrveža, budilke in stresa.

FINANCE
Transport in logistika
Bo Avtobusno postajo Ljubljana prevzel Nomago?
Transport in logistika
Potniški promet
Transport in logistikaNataša Koražija Bo Avtobusno postajo Ljubljana prevzel Nomago? 5

Nomago že upravlja 15 avtobusnih postaj v Sloveniji, med vsemi pa je poslovno najzanimivejša prav ljubljanska.

FINANCE
Avto
V Slovenijo zapeljal prihodnji "best seller" znamke Ford
Avto
AvtoJure Šujica V Slovenijo zapeljal prihodnji "best seller" znamke Ford 2

Ford tourneo courier naj bi pomenil nadomestilo za opuščene enoprostorce, kupce pa naj bi pritegnil z nekoliko bolj terenskim videzom, prostornostjo, predvsem pa ceno, ki se začne pri dobrih 24 tisoč evrih.

FINANCE
Predlog: v NS Triglava ostaja nekdanji član uprave Triglava in Petrola Igor Stebernak, na novo prihaja Rok Ponikvar
Finance
SKUPŠČINA
Tanja Smrekar Predlog: v NS Triglava ostaja nekdanji član uprave Triglava in Petrola Igor Stebernak, na novo prihaja Rok Ponikvar

Predlagana dividenda je 1,75 evra bruto na delnico

FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.