Trendi

Velik uspeh Gala baletnega večera

Kombinacija Medvedeva in Fecuja požela bučne aplavze
22.07.2014 15:40
Čas branja: 2 min

Oder Križank so včeraj preplavili baletniki iz svetovno znanih baletnih hiš. Plesali so odlomke zgodb iz najlepših baletnih predstav in gledalce popeljali na skoraj triurno baletno potovanje. Vasilij Medvedev se je tokrat izkazal v vlogi umetniškega vodja in režiserja, mesto baletnega mojstra pa je bilo dano Stanislavu Fecuju. Feco že skoraj 20 let dela kot Medvedev asistent. Skupaj sta na oder postavila več kot 30 baletnih večerov po vsem svetu, sodelovala pa sta tudi v postavitvi Hrestača v Berlinu.

14531X1116

Začeli so z vrtnicami

Prvi del večera sta otvorila Julija Mahalina in Giacomo Bevilacqua s Pridihom vrtnice, za njima je oder prevzela Viktorija Ananjan, ki nam je zaplesala Carmen. Sledila je Silfida v izvedbi Margarite Rudine in Dina Tamazlacaruja, Ljudmila Konovalova in Gabriel Davidsson sta izvedla odlomek iz Kraljestva vrtnic - Bajadera, Vito Mazzeo pa je na oder prinesel malce modernejši balet, v čutni Sinapsi se nam je predstavil kot solist. Nato sta oder zavzela Anastasija Gorjačeva in Dmitri Gudanov. Zaplesala sta odlomek iz baleta Ognjenin, katere koreograf je sam Vasliji Medvedev. Prvi del sta zaključila Yolanda Correa in Yoel Carreno s sinhronim Korsarjem.

14531X1076

Po odmoru sledil drugi del

Po kratkem odmoru se je drugi del gala predstave začel z Giselle, v kateri sta svojo sočasnost izvajala Ananjanova in Mazzeo. Za njima je oder prezvel Dinu Tamazlacar z Meščani, Šeherezado sta nato zaplesala Mahalinova in Bevilacqua, Labodje jezero - črni labod pa sta nam predstavila Ljudmila Konovalova in Gabriel Davidsson. Tudi v drugem delu se je našel čas za moderni balet - Dmitrij Gudanov je artistično zaplesal Sanje o Japonski, sledila mu je Elegija src v izvedbi Yolande Correa in Yoela Carrena. Tamazlacar se je na koncu znova pojavil na odru, tokrat v družbi Rudinove. Zaplesala sta še zadnji sinhroni ples večera in sicer odlomek iz klasičnega baleta Don Kihot.

14531X1104

Mrzla noč poskrbela za neudobje

Noč se je končala s skupnim nastopom vseh baletnikov in bučnim aplavzom. Teh ni manjkalo niti med samo predstavo, tu pa tam so jih spremljali še glasni vzkliki. Gala večer je večinoma potekal brezhibno, poleg baletnikov je pod vodstvom dirigenta Aleksandra Anisimova, naša ušesa razvajal Simfonični orkester RTV Slovenija.

Celoten večer je zmotila le ena stvar - mrzla noč. Gledalci več kot očitno niso bili pripravljeni na tako hladne večerne temperature, oblečeni so bili v poletna oblačila, kar se nekje proti koncu prvega dela predstave, ni več zdela tako pametna odločitev. To je privedlo do tega, da so med drugim delom ljudje počasi, en za drugim vstajali in odhajali domov. Ko je prišla polnoč in se je Gala baletni večer končal, nekateri gledalci kar niso mogli hitreje zapustiti svojih sedež in se odpraviti proti izhodu. Vendar tistih pravih baletnih navdušencev mraz ni zmotil - ti so namreč uživali od začetka do konca.

14531X1056

Foto: Festival Ljubljana / Mediaspeed.net

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden
Finance
nemčija
Albina Kenda Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden

Prodaja na drobno v Nemčiji se je februarja spet skrčila, nekaj več optimizma pa vliva podatek, da se je marca razpoloženje porabnikov nekoliko izboljšalo.

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
Avto
Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz
Avto
AvtoJure Šujica Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz

V osnovni izvedbi ga bo mogoče voziti že z izpitom za avtomobil, vendar pa bi visoka cena lahko prinesla nizke prodajne številke.

FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.