Trendi

Kako so se na Dunaju lotili gradnje nove mestne četrti

Nova dunajska mestna četrt Aspern Seestadt, eden največjih gradbenih projektov v Evropi, bo v treh fazah nastajala do leta 2028. Jeseni se bodo v tri tisoč subvencioniranih stanovanj vselili prvi stanovalci.
29.07.2014 12:10
Čas branja: 1 min

V načrtu te velike dunajske investicije je gradnja 10.500 ugodnih najemniških stanovanj, zgrajenih v skladu z visokimi ekološkimi standardi. Poleg stanovanj za družine in samske bodo na voljo tudi tako imenovana generacijska in oskrbovana stanovanja, študentski domovi ter stanovanjske skupnosti. Mesto Dunaj bo za gradnjo stanovanj namenilo 136 milijonov evrov.

"Tu nastaja nova, moderna in multifunkcionalna mestna soseska. Mesto v mestu, odlično povezano z okolico. Pri načrtovanju smo upoštevali najsodobnejše ekološke standarde, odlično infrastrukturo, mnogo zelenih površin, velik pomen pa dajemo tudi dobremu sosedstvu," je povedal Michael Ludwig, dunajski mestni minister za gradnjo.

Dunaj-nova-mestna-cetrt.1406628540.jpg.n.600px.jpg

Nova dunajska mestna četrt Aspern Seestadt nastaja na območju nekdanjega letališča Aspern in bo v treh fazah končana do leta 2028. Minuli mesec so končali streho izobraževalnega kampusa, konec maja so se začela dela v treh parkih, trenutno pa gradijo ceste in sprehajalne poti. V četrti nastajajo tudi podjetja, ki bodo v prihodnje zaposlovala tisoč sto ljudi. V osrednjem delu soseske bodo uredili pet hektarjev veliko umetno jezero, obdano s parkom. Z linijo podzemne železnice U2 je soseska od mestnega središča oddaljena le 20 minut vožnje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Manager
Manager Zakaj upravljati trajnostno mobilnost v podjetjih?

Trije največji zaposlovalci v škofjeloški industrijski coni Trata (Knauf Insulation d. o. o., LTH Castings d. o. o. in SIBO G. d. o. o)...

FINANCE
Mala šola diplomacije za kmete
Finance
Jana Petkovšek Štakul Mala šola diplomacije za kmete 2

Tvorno sodelovanje bo še kako potrebno, saj so odprte še nekatere glavne zahteve, kot so zmanjšanje administrativnih bremen, redna izplačila neposrednih plačil, ukrepi skupne kmetijske politike in ureditev povsem napačno določenih bonitetnih točk.

FINANCE
Koliko Slovencev ve, kdaj so volitve EU, koliko jih ne mara ZDA, kakšna je podpora politike do Rusije in migrantov
Finance
EUROBAROMETER
Simona Toplak Koliko Slovencev ve, kdaj so volitve EU, koliko jih ne mara ZDA, kakšna je podpora politike do Rusije in migrantov 3

Kako se Slovenci razlikujemo od Evrope po tem, koliko vemo, kaj je za nas pomembno in kako ocenjujemo sebe in druge

FINANCE
Nova avkcija zakladnih menic 7. maja
Finance
VARČEVANJE
Petra Sovdat Nova avkcija zakladnih menic 7. maja 1
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
Avto
Hrvoje Horvat, direktor znamke Geely na Balkanu: V Evropi smo že najmočnejši pri prodaji vozil znamke Geely
Avto
Intervju
AvtoJure Šujica Hrvoje Horvat, direktor znamke Geely na Balkanu: V Evropi smo že najmočnejši pri prodaji vozil znamke Geely 6

Skupina Geely velja za največjega avtomobilskega proizvajalca v zasebni lasti na Kitajskem, ki si pot v Evropo utira tudi prek Slovenije. Zasluga za to gre skupini SEAG, ki skrbi za znamko v 12 državah na Balkanu. Kakšni so njihovi načrti v regiji in kdaj lahko pričakujemo prihod novih znamk, ki so v lasti Geelyja?

FINANCE
Subvencije
Kako uspešno Slovenija pobira evropski denar: kdo je pred in kdo za nami
Subvencije
EVROPSKA SREDSTVA
SubvencijeTeja Grapulin Kako uspešno Slovenija pobira evropski denar: kdo je pred in kdo za nami

Največji delež denarja za okrevanje je do zdaj počrpala Danska. Irska, Nizozemska in Švedska pa niso še niti evra.

FINANCE
Razmah kitajskega čajnega napitka ustvarja nove milijarderje
FINANCE
Novice
Tukaj so odgovori, kako postati poslovno učinkovita kmetija