Trendi

Ženske, pograbite mini krilo, krzno, prevelik plašč in hlačni kostim

Jeseni se modne zanesenjakinje najbolj veselijo. Zakaj? Ker lahko spet lahkotna in preprostejša poletna oblačila zamenjajo za prave dizajnerske kose: letos jakno in plašč ter opazne modne dodatke.
Avtor
avtor
27.08.2014 09:31
Čas branja: 3 min

hlace-plasci.1409124655.jpg.c.600px.jpg

Kaj so letošnji modni trendi za nežnejši spol? Svetovne modne revije - Vogue, Elle, Harper's Bazaar - in napovedovalci modnih smernic zapovedujejo: pridih šestdesetih let minulega stoletja (mini krila), 'prevelike' plašče, hlačne kostime, ohlapne pletenine, krznene (barvane) plašče, jakne in modne dodatke ter kavbojski slog. Divja rdeča in oranžna barva silita v ospredje.

Retro slog

60s.1409124560.jpg.n.600px.jpg

Šestdeseta se vračajo v velikem slogu, bržkone je kriv televizijski fenomen, ameriška serija Mad Men, ki že od leta 2007 navdušuje z retroscenografijo in retrokostumografijo, ne le realističnega prikazovanja kulturnih, družbenih in političnih razmer v ZDA v 60. letih prejšnjega stoletja. Prepoznavni slog glavnih junakov pogosto posnema modna industrija, blagovna znamka Banana Republic je pred leti ponudila celotno kolekcijo Mad Men, od elegantnih brezrokavnikov, jopic, kril do srajc in bluz z nostalgičnim pridihom.

hlacni-kostimi.1409125913.jpg.o.600px.jpg
Haider Ackermann

V nove kolekcije so šestdeseta vključili Louis Vuitton, Gucci, Saint Laurent, Miu Miu, Valentino in Ralph Lauren. Pri Vuittonu so prepričani, da mora biti ženska garderoba obogatena vsaj za drzno mini krilo, nekdanji simbol svobode, zapeljivosti, neodvisnosti in modernosti. Prevladujejo takšna z visokim pasom in A-kroja (Gucci), ki so na spodnjem delu podobne balonastim krilom. Pri izbiri materialov, barv in vzorcev je dovoljeno vse. Najbolj priljubljene so barve šestdeseti, tako pastelni kot živi odtenki, pa abstraktni in geometrijski potiski, tudi karo in pike se vračajo.

Toplina prevelikih plaščev

Zapoved, ki je mnogim pisana na kožo, je prevelik oziroma »oversize« plašč, pod katerega lahko oblečete marsikaj. Nosile ga boste lahko v službo, na popoldansko rekreacijo (ker je praktično) ali na večerni zmenek. Izberite plašč iz kašmirja ali sintetike. Prejšnja leta so resda že bili moderni ohlapni plašči, a letošnji so videti dve številki preveliki. Zanje so značilna mehko padajoča ramena, brez poudarkov, z velikimi reverji in predolgimi rokavi, ki skoraj pokrijejo zapestja. A dve številki prevelik in preširok plašč naj si privoščijo le visoke ženske. Prevelike plašče imajo Max Mara, Kenzo, Prada, Miu Miu, Burberry, Chanel, Hermés, Alexander McQueen, Céline, The Row, Sacai, Salvatore Ferragamo in Massimo Dutti, celo cenejše znamke (Zara, Asos, H & M).

pletenine.1409126185.jpg.o.600px.jpg

Pletenine od glave do pet

Ne le prevelik plašč, pravilo jesenske mode je še vedno ohlapen in nekaj številk prevelik pulover, po možnosti s preširokim puli ovratnikom. Že ta bo grel več kot polovico vašega telesa, a če dodate še volnene hlače, pajkice ali dolgo krilo, kapo, šal in rokavice, vas ne bo zeblo niti, ko bodo temperature poč ničlo. Barve so mavrične, več je vzorcev (Alexander Wang, Kenzo), pa perje (Chanel). Stella McCartney, Marc Jacobs in Céline so se odločili za manj vpadljivo različico in so svoje manekenke oblekli v udobna in mehka volnena oblačila v nevtralnih barvnih tonih.

preveliki-plasci.1409126236.jpg.o.600px.jpg

Na sestanek po moško

Poslovne ženske bodo letos po navdih spet zavile na moški oddelek. Za vse, ki ne boste oblekle mini krila, modni guruji priporočajo hlačni kostim in suknjič za samozavesten, odločnejši, urejen, a še ženstven videz. Najbolj elegantne so krojene hlače, tudi najboljše kos oblačila za v pisarno. Modne so s širokimi hlačnicami, ki jih lahko spremenite v elegantno večerno različico, če jim dodate visoke pete in tajliran kratek suknjič. Vse oprijete kavbojke zamenjajte za široko krojene hlače, ki so bolj udobne, podaljšajo noge, hkrati pa delujejo prefinjeno, še posebej s čevlji z visoko peto. Tudi s cigaretnimi hlačami in suknjičem v enaki barvi boste letos v koraku z zadnjimi modnimi smernicami. Za hlačne kostime so se odločili Tom Ford, Hermés, Michael Kors, Dior, Chanel, Givenchy, Jil Sander.

Krzneni dodatki

krzno.1409126124.jpg.o.600px.jpg

V modnem svetu je krzno aktualno ne glede na letni čas, sezono, leto, trende in prepovedi, saj je statusni simbol. Enako velja za letošnjo jesen, kjer - pravo ali umetno - prihaja na prodajne police v vseh mogočih oblikah in barvah, še največ je modnih dodatkov. Modne hiše Marni, Fendi, Brunello Cucinelli, Valentino, J. Mendel in Burberry so za jesen in zimo v kolekcije (spet) vključile torbice iz krzna. Fendi ima zato v novi jesenski kolekciji vse, kar si želite v krznu, od klasičnih torbic, pa večernih, majhnih toaletnih ali velikih vrečastih, pa torbic za prosti čas, celo takšno z miniaturno karikaturo Karla Lagerfelda, dolgoletnega oblikovalca pri tej znamki, z belim krznom v barvi njegovih slavnih las.

Oblikovalec je za milansko modno revijo svojo muzo Caro Delevingne oblekel še v plašč s krzneno kapuco in ji v roke stisnil torbico s svojo karikaturo. Ekscentrične krznene plašče so v kolekcije dodali Alexander McQueen, Roberto Cavalli, Chloé, Pucci in Versace.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
IKT
Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji
IKT
ZASEBNA 5G OMREŽJA
IKTPodpornik projekta Slovenski Kontron lansiral zasebno mobilno omrežje 5G v nemški proizvodnji

Gre za naložbo v robustno omrežno infrastrukturo, ki je pripravljena na prihodnost in podpira trenutne in prihodnje potrebe po brezžični povezljivosti v proizvodnji in skladišču

FINANCE
IKT
Rusi Sloveniji napovedujejo kibernetsko vojno. Kako zaščititi vaše podjetje
FINANCE
Delnice Amazona so letos poskočile že za več kot 15 odstotkov
OGLAS
Finance
Finance PR Delnice Amazona so letos poskočile že za več kot 15 odstotkov (OGLAS)

Bezos je postal najbogatejši človek na svetu.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Nočete kupiti bitcoina? Morda vas prepričajo kriptodelnice
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Nočete kupiti bitcoina? Morda vas prepričajo kriptodelnice 1

Trojica delnic, povezanih z bitcoinom, v zadnji polovici leta več kot 150 odstotkov v zelenem.

FINANCE
TOP Gradbeništvo
Gradnja hitre ceste od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug na 3. razvojni osi sever
OGLAS
TOP Gradbeništvo
3. RAZVOJNA OS
TOP GradbeništvoFinance PR Gradnja hitre ceste od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug na 3. razvojni osi sever (OGLAS)

Sklop B – Škalsko jezero in sklop H – Konovo

FINANCE
IKT
Hitra rast števila kibernetskih napadov na mobilne telefone – kako jih zaščititi
IKT
KIBERNETSKA VARNOST
IKTMiran Varga Hitra rast števila kibernetskih napadov na mobilne telefone – kako jih zaščititi

Več ko je virov, do katerih dostopa mobilna naprava, strožje mora biti varovana.

FINANCE
Nasveti o financiranju razvoja kmetije in refinanciranju posojil
PRO
Finance
Svetovalnica
Redakcija Agrobiznisa Nasveti o financiranju razvoja kmetije in refinanciranju posojil (PRO)

Tudi o tem bomo v petek, 12. aprila, govorili na Svetovalnici za kmete in vas vabimo na ta posvet.