Trendi

Ekstravagantni in 'kosmati'

Dober plašč je modna naložba za več let
Avtor
avtor
20.11.2014 09:54
Čas branja: 2 min

Plašča verjetno ne kupujete vsak mesec, tudi najbolj poceni kos oblačila ni, zato je pomembno, da se odločite za nakup pravega in modnega za več let. Izberite takšnega, ki bo ustrezal vašemu modnemu slogu, njegova tekstura naj se prilega vaši postavi (močnejši se izogibajte plaščem z veliko volumna), prav tako dolžina, več svobode imate pri izbiri barve, a najboljša izbira bo omogočala številne kombinacije. Svetujemo še, da pred nakupom preverite kakovost materialov, šive in gumbe in ali se mečka.

ekscentric-no-krzno.1416473626.jpg.o.600px.jpg

Ekscentrično

Letos so najbolj trendovski plašči iz umetnega krzna ali drugih mehkih kosmatih materialov najrazličnejših barv in potiskov. Mnogi modni oblikovalci so dali prednost ekscentričnim in vpadljivim različicam, ki so jih vzeli iz sveta narave in divjine ali pa se odločili za učinek mozaika. Bolj drzni in ekstravagantni so naravnim tonom dodali še živo rdečo nianso, ki osveži klasičen krznen plašč. V kolekcijah ga imajo Alexander McQueen, Fendi, Marc Jacobs, Chloé, Pucci in Versace. Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Burberry Prorsum in Dior Homme pa so navdih našli pri bojevitih vikingih.

xxl-plas-c-i.1416473528.jpg.o.600px.jpg

Toplina prevelikih plaščev

Zapoved, ki je mnogim pisana na kožo, je prevelik oziroma »oversize« plašč, pod katerega lahko oblečete marsikaj. Nosite ga lahko v službo, na popoldansko rekreacijo (ker je praktično) ali na večerni zmenek. Izberite plašč iz kašmirja ali sintetike. Če so bili lani moderni ohlapni plašči, so letošnji videti dve številki preveliki. Zanje so značilna mehko padajoča ramena, brez poudarkov, z velikimi reverji in predolgimi rokavi, ki skoraj pokrijejo zapestja. Velik in opazen naj bo tudi ovratnik, a dve številki prevelik in preširok plašč naj si privoščijo le visoke ženske. 'Prevelike' plašče imajo Dior, Lanvin, Max Mara, Kenzo, Prada, Miu Miu, Burberry, Chanel, Hermés, Alexander McQueen, Céline, Salvatore Ferragamo in Massimo Dutti, pa tudi cenejše znamke (Zara, Asos, H & M).

alexander-mcqueen-men.1416471872.jpg.o.600px.jpg
Alexander McQuenn

Mehki in udobni puhasti plašči

Vse suhljate ženske, ki jih jeseni in pozimi neprestano zebe, se bodo letos lahko ovijale v puhaste široke plašče zanimivih tekstur. Njihova mehkoba bo objela žensko silhueto, jo poudarila in ščitila tudi, ko bodo temperature padle močno pod ničlo. Namesto običajne puhovke izberite bolj dolge različice, elegantnih krojev in drobno prešitega puha. V kolekcijo so jih vključili Junya Watanabe, Kenzo in Chloe.

Dior-Homme.1416472032.jpg.o.600px.jpg
Dior Homme

Kliše: 50 odtenkov sive

Tudi pri plašču je najbolj modna izbira siva barva, ne glede na odtenek, lahko si omislite temnejšega ali zelo svetlega. Nekateri stilisti ga že primerjajo z obvezno malo črno obleko, saj siv plašč omogoča številne kombinacije. Najbolj modni so preveliki, a če prisegate na klasiko in ste bolj polne postave, izberite čiste linije in ravne rokave, ki so se vrnili v kolekcije oblikovalcev. Sive plašče nosijo tisti, ki prisegajo na minimalizem, eleganco, odlično bo dopolnil poslovni slog, celo modni ekscentriki ga imajo v svoji omari, dodajo pa mu še živahne in kričeče modne dodatke.

puhasti-plas-c-i.1416473415.jpg.o.600px.jpg

Moški, bodite drzni

Ko je prehladno za črno usnjeno jakno, je tudi za moške čas za topel plašč. Pri najnovejših trendih velja enako kot za nežnejši spol. V poštev pridejo dolgi puhasti plašči, asimetrične zadrge, veliko je pasov in velikih ali cevastih ovratnikov, priljubljeno je umetno krzno (Dior Homme) in usnje, zlasti v imitaciji krokodilje kože, vendar brez kričečih barv in izdatnega sijaja, včasih tudi le kot detajl (ovratnik, žep). Med materiali prevladujejo še moher, volna in semiš, priljubljene barve so siva, črna, bež in gorčično rumena barva. Drznejši lahko izberete monokrom črno-bel vzorec ali vodoravne črte, odtenke žlahtne vinsko rdeče, modre, olivno in smaragdno zelene barve.

Nekateri kreatorji so kot alternativo klasični silhueti ponudili zaobljene ali trikotne ramenske linije za več moškosti. V ospredju sta tudi marsovček in kaban (kratek športni volnen plašč, ki se konča nad koleni in se tesno prilega v pasu, ponavadi z dvema vrstama gumbov, všitimi ali našitimi žepi, ki so nameščeni diagonalno ali pod kotom), saj sta oba praktična in učinkovita izbira za zimo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Ali bo vlada znižala najvišje pokojnine?
Finance
POKOJNINSKA REFORMA
Tanja Smrekar Ali bo vlada znižala najvišje pokojnine? 2

Kje so nevarnosti, da bi bile pokojnine za tiste, ki plačujejo največ, lahko še bolj omejene oziroma nižje kot po zdajšnjem sistemu?

FINANCE
Okolje & energija
TEŠ bo čez praznike stal: ne zaradi nege, temveč zaradi izgube
Okolje & energija
ENERGETIKA
Okolje & energijaPetra Sovdat TEŠ bo čez praznike stal: ne zaradi nege, temveč zaradi izgube 1

Lastna proizvodna cena elektrike iz šoštanjske termoelektrarne je po neuradnih podatkih trenutno približno dvakratnik tržne.

FINANCE
Prepoved vs. omejitev. Katera taktika bo zmagala?
Finance
Špela Mikuš Prepoved vs. omejitev. Katera taktika bo zmagala? 2

Na koncu gre pri obeh taktikah omejevanja tehnoloških velikanov za svoj lastni interes, za interes "lokalnih" podjetij.

FINANCE
Ali res lahko obnovite podatke v primeru kibernetskega incidenta?
OGLAS
Finance
Kibernetska varnost
Finance PR Ali res lahko obnovite podatke v primeru kibernetskega incidenta? (OGLAS)

Glede na visoko verjetnost kibernetskega napada morajo organizacije dnevno preverjati varnostne kopije podatkov za obnavljanje in jih pregledovati ali vsebujejo zlonamerne programske kode, kot so izsiljevalski virusi.

FINANCE
Transport in logistika
Bo Avtobusno postajo Ljubljana prevzel Nomago?
Transport in logistika
Potniški promet
Transport in logistikaNataša Koražija Bo Avtobusno postajo Ljubljana prevzel Nomago? 5

Nomago že upravlja 15 avtobusnih postaj v Sloveniji, med vsemi pa je poslovno najzanimivejša prav ljubljanska.

FINANCE
Avto
V Slovenijo zapeljal prihodnji "best seller" znamke Ford
Avto
AvtoJure Šujica V Slovenijo zapeljal prihodnji "best seller" znamke Ford 2

Ford tourneo courier naj bi pomenil nadomestilo za opuščene enoprostorce, kupce pa naj bi pritegnil z nekoliko bolj terenskim videzom, prostornostjo, predvsem pa ceno, ki se začne pri dobrih 24 tisoč evrih.

FINANCE
Predlog: v NS Triglava ostaja nekdanji član uprave Triglava in Petrola Igor Stebernak, na novo prihaja Rok Ponikvar
Finance
SKUPŠČINA
Tanja Smrekar Predlog: v NS Triglava ostaja nekdanji član uprave Triglava in Petrola Igor Stebernak, na novo prihaja Rok Ponikvar

Predlagana dividenda je 1,75 evra bruto na delnico

FINANCE
Novice
Tukaj so odgovori, kako postati poslovno učinkovita kmetija